ÜYE GİRİŞİ / ÜYE KAYIT
ÜYE GİRİŞİ / ÜYE KAYIT

İstanbul'da Yaşama Sanatı

Haluk Dursun

Yayınevi:Kapı Yayınları
Baskı Yılı:2019
Alıntı Sayfası: 37
ISBN: 978-605-7838-09-4
Alıntı Yapan: paradoksal
Okunma Sayısı: 850
Post

Sadece şehrin geneline, silüetine değil; özeline, bir müşahhas eserine bakılırsa, o mekâna can gözüyle bakılacak noktanın seçiminde bile isabet kaydedilirse, seyrin lezzetinde bir artış olur. Misal mi istersiniz, ya gidip Süleymaniye'ye doğrudan avlu kapısından girerek bakın, ya da benim size teklif edeceğim gibi yapın. Tepebaşı'ndan, Unkapanı Köprüsü sırtlarından, Kasımpaşa Halıcıoğlu tarafından uzaktan baka baka gelin, eski Perşembe Pazarı'ndaki Sokullu Camii avlusunda şöyle bir durun nefeslenin, doya doya seyredin.

Yahut önce Eminönü'nden Galata Köprüsü ayağına bakın ve son bir gayretle Zeyrek Camii önündeki düzlüğe kadar yürüyüp oradan Süleymaniye'yi bir kucaklayın da, Süleymaniye'nin tadına nasıl varılırmış bir görün. Yok biz bu kadar yolu çıkamayız derseniz, en azından İstanbul Üniversitesi arka bahçesinden şöyle bir göz atıverin. Bakalım bana hak vermeyecek misiniz?

amazon.com.tr'deki Bunuokudunmu dükkanından satın almak için tıklayın.

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Esere İlişkin Diğer Alıntılar


Baskı Yılı: 2019
Alıntı Sayfası: 126-127
ISBN: 978-605-7838-09-4

Emirgân o çok bilinen klasik üsluba uygun bir Boğaziçi köyüdür. Yani camisi, meydan çeşmesi, çınarı ve kahvesiyle tam bir bütünlük arz eder. Sadece önünde iskelesi yok, ama onun yerine eli böğründe Şerifler Yalısı var.

Emirgân deyince nedense aklıma hep Yahya Kemâl gelmiştir. Üstat İstanbul'un birçok yerine çok önceden ambargo koymuş. Üs ...

Devamı Facebook Twitter Google+ Pinterest